Reel Rock 10

Reel Rock 10

I ove godine udruženje Outdoor Collective pod pokroviteljstvom ambasade SAD u Beogradu nam donosi najbolje penjačke I alpinističke filmove. Deseti jubilarni Reel Rock Tour ove godine biće prikazivan i u tri grada u Srbiji.

  • Beograd 22.10. Dom omladine Beograda (ulaz 150din.)
  • Čačak 23.10. Dom učenika Čačak
  • Niš 24.10. Niški kulturni centar

 

O FILMU

PUT PREKO NEBA 35 min

Prečenje Fitz Roy lanca je jedan od najželjenijih i najtežih poduhvata u modernom alpinizmu. Težak put preko 7 nazubljenih vrhova, 4500m penjanja za koje niko ne bi rekao da može da bude tako zabavno. Tommy Caldwell i Alex Honnold u motivišućem i ponekad urnebesno smešnom usponu koji im je doneo zlatni cepin.

DEAN POTER 6min 

Jedan od pionira i najvažnijih vertikalnih avanturista. Bio je neodvojiv deo Reel Rock familije od prve godine i zvezda mnogih filmova poput First ascent, Fly or die, Race for the Nose i Valley uprising. Ovaj filmić je posveta prijatelju i saradniku.

 

VISOKO I MOĆNO 20 min

High ball bouldering – kada pad može da izazove ozbiljne povrede – nije za one sa slabijim srcem. Dodajte u jednačinu penjanje na samoj granici mogućeg i stvari mogu da se otrgnu kontroli. Pratimo Daniel Woods’ovu bitku da savlada strah I popne high ball projekat.

 

OBRAČUN KOD PAKLENE POTKOVICE 20 min

24 sata pakla kod potkovice (24HHH) je najluđi događaj u svetu penjanja; mešavina ultramaratonskog penjanja i ludačke umetničke kolonije gde se vrhunski penjači i potpuni paceri upuštaju u orgiju od mlečne kiseline I piva koja traje 24 časa. Bez obzira na zezanje, takmičenje je ozbiljno. Može li tim od likova kao što su Nik Berrz I Mason Earle da se suprostavi svemoćnom alexu Honnoldu?

 

DAWN WALL 15 min

Prvi pogled na Tommy Caldwellov i Kevin Jorgensenov uspon na Dawn Wall. Ovaj uspon je najveći penjački poduhvat generacije, koji je ujedno privukao neviđenu pažnju svetske javnosti. Dok se priprema film za sledeću godinu Reel Rock 10 vam prikazuje isečak iz drame koja se odigravala u detalju smera.