Dan Srpskog Penjačkog Filma – DSPF#1

Dan Srpskog Penjačkog Filma – DSPF#1

Dan Srpskog Penjačkog Filma održaće se u Beogradu, u Domu Omladine Beograda, 30. Marta 2014. Prvi penjački filmski festival ikada održan u Srbiji, posvećen je prikazivanju najboljih kratkih filmova koji istražuju tematiku slobodnog penjanja i avanture. Ovogodišnji filmovi su producirani od strane entuzijasta i penjača iz cele Srbije i uključuje nekoliko premijernih prikazivanja.

Cena karte je 150 din, a novac od prodatih karata biće utrošen u organizaciju ovog i drugih projekata za promociju ovog sporta.

Zadnjih godina kvalitet penjačkog i avanturističkog filma je doživeo veliki pomak i ekspanzija popularnosti ovakvih filmova je vidljiva po čitavom svetu. Ovim festivalom Outdoor Collective želi da podrži i nagradi kinematografske talenate među entuzijastima i ljubiteljima prirode ovog dela Evrope. Posle projekcija prisutni će moći da ostanu na žurci u Sali Amerikani, i iskoriste priliku da se povežu sa lokanim penjačima u zabavnoj i opuštenoj atmosferi. Zato dođite i priključite nam se u prvoj ediciji novog filmskog festivala. Spremite se da budete inspirisani da i sami izađete i istražite srpske prirodne lepote! Vise informacije na Facebook Event Page.