OUTDOOR SUSRET#1 – Umrežavanje

Na samom začetku ovog, nadamo se, dugoročnog projekta, u saradnji ambasadom SAD u Beogradu, Outdoor Collective ima izuzetnu čast da ugosti jednog od uticajnijih predstavnika američkog outdoor pokreta, aktivistu i penjača Brejdija Robinsona, koji će održati predavanje i preneti nam svoja neprocenjiva iskustva u zastupanju održivog bavljenja outdoor aktivnostima u SAD.

 Centralna tema prvog izdanja događaja OUTDOOR SUSRET#1 biće UMREŽAVANJE, tj. kako da od pojedinaca i samo-organizovanih grupa koje uživaju u aktivnostima u prirodi prerastemo u ujedinjeno telo čiji glas ima težinu u raspravi o budućnosti prirodnih resursa i javnih dobara.

Drugi deo programa činiće prezentacija projekta Outdoor Collective, koji upravo ima za cilj da uspostavi i ojača veze između glavnih aktera koji se bave razvojem outdoor pokreta u Srbiji i regionu, kao i drugi sadržaji. 

bradyBrejdij Robinsona je izvršni direktor neprofitne organizacije Access Fund koja preko dvaeset godina uspešno održava američka penjališta pristupačnim, otvorenim ali i zaštićenim, kroz javni dijalog i edukaciju. Pored bogatog aktivističkog rada u Access Fund-u, Brejdij Robinson takođe predsedava strateškom komisijom organizacije 
Outdoor Alliance, čija je misija bazirana na zaštiti i menadžmentu nacionalnih resursa kroz promociju održive rekreacije u prirodi. Ovu organizaciju čini šest nacionalnih organizacija (Access FundAmerican Canoe AssociationAmerican Hiking SocietyAmerican Whitewater, International Mountain Bicycling Association, i Winter Wildlands) koje se ujedinjenim glasom bore za svoju viziju kroz javno zastupanje u Vašingtonu. Njihova glavna poruka je da ljudi treba da se povežu sa mestima prirode i da iz te veze crpe snagu i bore se za njihovo očuvanje.
OA Logos

Projekat OUTDOOR SUSRETI u organizaciji Outdoor Collectiva, zamišljen je kao platforma za razmenu ideja i prezentaciju projekata i inicijativa koji se tiču razvoja outdoor aktivnosti, eko-turizma i zaštite životne sredine. Ovaj dugoročni projekat ima za cilj da stvori prostor za razmatranje strategija i praksi unapređenja kuture odlaska u prirodu u Srbiji i regionu.

Ovim putem želimo da pozovemo sve predstavnike organizacija, institucija, udruženja kao i motivisane pojedince da se prijave za učešće u OUTDOOR SUSRETU#1 – UMREŽAVANJE na kome mogu saznati više o celom projektu i podeliti svoje viđenje održive i jake outdoor kulture u Srbiji. Dođite da zajedno načinimo korak ka srećnijoj i odgovornijoj outdoor zajednici! Recite nam šta vas pokreće!

PRAKTIČNE INFORMACIJE ZA UČESNIKE:

  • Učešće na ovom događaja je potpuno besplatno, a putni troškovi (u visini iznosa povratne autobuske karte) biće pokriveni za sve učesnike koji dolaze iz Srbije.
  • Ukupno trajanje ovog događaja je oko 4h, uz bogat program i obezbeđena osveženja i švedski sto.
  • Program će delimično biti na engleskom jeziku te Vas molimo da imate to u vidu prilikom selekcije predstavnika vaše organizacije.
  • Lokacija i tačno vreme: biće naknadno objavljeni.
  • Broj mesta je ograničen, te ukoliko želite da učestvujete na ovom događaju molimo vas da pošaljite popunjen prijavni formular na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  najksasnije do 15. 10.2014.
  • Izabrani kandidati biće obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 27.10.2014.
  • Broj predstavnika ispred jedne organizacije nije ograničen, ali je zavisan od ukupnog broja pristiglih prijava

Za više informacija pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

UMREŽAVANJE MOŽE DA POČNE!